Tilaa joulun herkut ennakkoon »

SoG-burger


Reseptit by sebastian.ostman@sasongogott.fi, 23.09.2022
Tässäpä suositun SoG-burgerimme ohjeet! Jos seuraat näitä ohjeita orjallisesti, ei voi mikään mennä mönkään! :)

Kiitos kun valitsit SoG-Burgersetin! Se oli erittäin viisas valinta, sillä nyt ei tarvitse enää miettiä millä hurmata anoppi, lahjoa esimies, tehdä naapurisi kateelliseksi tai pyydellä puolisolta anteeksi. Tämä on takuuvarma onnistuminen monessa elämän osa-alueessa emmekä ota siitä edes minkäänlaista kunniaa! Pysymme täysin hiljaa taustalla ja annamme sinun loistaa mitä upeimmilla burgereilla!

5Setti sisältää kaiken mitä suositut SoG-burgerimme kaipaa, sekä tarkat ohjeet täydellisten burgereiden valmistukseen! Yhdessä setissä on ainekset neljään burgeriin. 

Setti sisältää:
4x naudan täyslihapihvi, noin 180g/kpl (meillä jauhettu), marinoitua punasipulia, cheddarjuustoa, briossihampurilaissämpylät, valmis talon chipotlemajoneesi, mangalitzan kylkisiivut, suolakurkkua ja salaatit.

Laita mangalitzan kyljet pannulle tai grillille. Suosittelemme grilliä mutta molemmat käy. Et tarvitse ylimääräistä rasvaa, sillä sitä on lihassa itsessään yllin kyllin. Jos paistat grillissä, anna lihan kypsyä kunnolla ensin liekissä, kunnes liha saa kunnolla väriä. Siirrä tämän jälkeen parilaan tai muuhun astiaan, jotta liha muuttuu vielä rapeaksi omassa rasvassaan. 

Huom! Mangalitza on erittäin rasvaista ja grillatessa kannattaa olla varovainen liekkien kanssa, sillä niitä tulee takuuvarmasti. Pannulla paistaessa anna kypsyä kunnolla. Mangalitzan rasva sulaa, joten olehan tarkkana, kuinka paljon haluat lopulta rasvaa jäljelle. Mangalitzan kyljessä hienous nimenomaan piileekin sen rasvassa joka on suussa sulavaa. Kaikki eivät kuitenkaan tästä välitä yhtä paljon joten paistaessa sitä voi itse hyvin säädellä. Käsittele kylkeä kun paksua pekonia. 


Kun kylki on paistettu sopivaksi, ota pois pannulta tai grilliltä ja siirrä leikkuulaudalle. Leikkaa liha sopiviksi suikaleiksi ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla. Kääri folioon.


Aseta burgerpihvit kuumalle grillille tai pannulle. Ylimääräistä rasvaa et tarvitse, sillä sitä tulee myös lihan omasta takaa. On kuitenkin huomioitava, että tahmeiden grilliritilöiden kohdalla voi olla fiksua ruiskuttaa hieman rasvaa, jotta pihvin kääntäminen olisi helpompaa. Laita luukku tai kansi kiinni ja anna lihan kypsyä muutaman minuutin. Älä käännä täysin raakaa pihviä, sillä muuten se saattaa hajota. Huomioithan, ettei olla käytetty pihveissä mitään sidonnaisia aineita. Eli siinä ei ole mitään muuta kun sitä itseään, naudanlihaa, ja siksi sitä tulee myös käsitellä hellästi. Eli ei ylimääräisiä kääntelyä. 


Käännä pihvi ja paista myös toiselta puolelta grillin tai pannun kansi suljettuna. Mikäli haluat maustaa pihvin, tee se nyt (mustapippuri ja suola riittää). Kaupalle emme ole laittaneet erikseen enää mausteita pihviin mutta tämä on makuasia myös. Laita tässä kohtaa jokaisen pihvin päälle yksi siivu cheddaria ja sulje kansi. Pihvin kypsyystaso on makuasia, mutta pihvimme jotka ovat jauhettu isolla terällä kaupassamme, ovat parhaimmillaan medium tai medium well, tai well done. Ylikypsäksi paistettuna liha voi olla sitkeää ja myös helposti hajoavaa. 


Halkaise briossisämpylät keskeltä ja aseta ne grilliin tai pannulle miedolle lämmölle. Olethan tarkka, sillä leivät ottavat helposti väriä. Grillaa leipää ensin kokonaisena molemmilta puolilta tasaisesti, kunnes kuori muuttuu hieman rapeaksi. Tämän jälkeen avaa leipä, ja aseta kannet sisäpuoli alaspäin grillille tai pannulle. Anna olla lämmöllä pienen hetken, kunnes leipä on saanut väriä ja pinta muuttunut mukavan rapeaksi.

Kokoaminen:


Aseta pihvi, jonka päällä sulanut cheddar lepää leivän pohjan päälle. Tämän jälkeen asettele mangalitzan kyljen suikaleita, punasipulit ja 3 suolakurkun siivua. Laita leivän toiselle puoliskolle, eli hattuun iso nokare chipotlemajoneesia ja levitä se tasaisesti. Sujauta väliin jääsalaattia ja liitä puoliskot yhteen. Avot ja se on siinä! 

4Toivotamme erittäin maukkaita burgerhetkiä!